Το ΣΑΕΒΑ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εργαλείων για την αξιολόγηση της προσαρμοστικής λειτουργικότητας και των προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθήματος, παιδιών και εφήβων ηλικίας 6 – 18 ετών με έγκυρο και εύκολο τρόπο.

Τα ερωτηματολόγια Achenbach χρησιμοποιούνται ευρέως, διότι έχουν εφαρμογή σε διάφορα πολιτισμικά πλαίσια. Επιτρέπουν σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων (παιδοψυχίατρους, παιδοψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, δικαστικούς, κ.λπ.) να αποκτούν σταθμισμένα δεδομένα για ένα ευρύ φάσμα κλινικών συμπεριφορών.

Το ΣΕΑΒΑ αποτελείται από το βασικό εγχειρίδιο και τα ερωτηματολόγια διάγνωσης για γονείς (6-18 ετών), εκπαιδευτικούς (6-18 ετών) και εφήβους (11-18), μαζί με τις αντίστοιχες σταθμισμένες κλίμακες βαθμολόγησης.

Το εργαλείο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και τη συμπεριφορά παιδιών και εφήβων να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα των δεξιοτήτων και δυσκολιών ενός παιδιού σε μια δεδομένη στιγμή. Επίσης, η επαναχορήγησή τους μετά από θεραπευτική παρέμβαση επιτρέπει την αξιολόγηση της έκβασης και της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Δομή

  1. Προφίλ του CBCL για Αγόρια – Κλίμακες Ικανοτήτων/Συνδρόμων 
  2. Προφίλ του CBCL για Κορίτσια – Κλίμακες Ικανοτήτων/Συνδρόμων
  3. Προφίλ του TRF για Αγόρια – Κλίμακες Συνδρόμων/ Προσαρμοστική Λειτουργικότητα 
  4. Προφίλ του TRF για Κορίτσια – Κλίμακες Συνδρόμων/ Προσαρμοστική Λειτουργικότητα
  5. Προφίλ του YSR για Αγόρια και Κορίτσια- Κλίμακες Ικανοτήτων/Συνδρόμων 
Προηγούμενο άρθροΚλίμακα Νοημοσύνης Παιδιών RAVEN’S Educational CPM/ CVS
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΠ/Υ-IV